Desiderata - Elly van Hekke

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 12:29

 

Elly heb ik een aantal jaren terug leren kennen via een bijbelstudiegroep. 

Tijdens haar opleiding had ze een aantal "proefpersonen" nodig om aan haar coachuren te komen. Ze vroeg mij of ik wilde meewerken. Dit leek me erg leuk en waardevol. Samen hebben we het boek doorlopen en is er ook een goeie vriendschap ontstaan. 

 

1.Vul aan: Ik ben...

Elly van Hekke, getrouwd met Dave, 3 zonen, 2 schoondochters en 4 kleinkinderen waar we enorm van genieten. Ik ben leerkracht op het speciaal onderwijs en vorig jaar ben ik mijn eigen bedrijf gestart: Desiderata. Een (christen)coachpraktijk.

De naam Desiderata betekend : dat waar naar verlangt wordt.

2. Wat was je drijfveer om met Desiderata te beginnen ?

Een jaar op 7 terug ben ik zelf tegen mijn grenzen aangelopen. Ik was helemaal burn-out en kon niets meer dan in mijn stoel zitten. Ik heb hulp gehad van veel lieve mensen om mij heen en enorm veel geleerd. Ik heb geleerd hoe die verkeerde structuren in mijn leven ontstaan waren, geleerd om ze onder ogen te zien, ze te verwerken, om mensen te vergeven, zelf vergeving te vragen en toen heb ik geleerd om ook al die dingen die fout gegaan waren zoals bv. perfectionisme (tot in het extreme) los te laten. Ondanks dat het een super moeilijke tijd was is mijn leven er gigantisch van verbeterd. Ik heb toen ook echt gedacht “als ik nu helemaal beter ben dan wil ik ook mensen gaan helpen in zulk soort situaties”.

Toen ik hersteld was begon mijn zoektocht. Tal van mogelijkheden zijn er om je hierin te laten opleiden. Omdat ik zelf christen ben heb ik ook echt een opleiding gezocht die hierbij past.

Ik ben toen die opleiding gaan doen en werd met elke dag enthousiaster.

   

"Je kunt de ander pas liefhebben als je jezelf liefhebt "

 3. Wat vind je het allerleukste om te doen ?

Mensen helpen om hun horizon te verbreden, hun eigen visie onder de loep te nemen, nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Verlangens die in iemand zitten waar altijd zand over gegooid is om deze weer naar boven te halen. Pas dan gaan mensen weer schitteren en stralen en pas dan komen ze tot het doel waar God ze eigenlijk voor gemaakt heeft. Dat is mijn drijfveer.

Veel mensen leven het leven, omstandigheden hebben het zo gemaakt zoals ze leven maar ten diepste was dat niet zoals ze eigenlijk willen leven. Om dat weer van onder het stof te halen en te kijken wat zijn de mogelijkheden in jouw situatie.

Ik vind het heerlijk om te luisteren, om samen met de ander te onderzoeken: waar komt dit vandaan, hoe is het ontstaan, wat kun je ermee, kunnen we het linksom of rechtsom proberen ?.

 

 

 

4. Wat zou je aan de lezers mee willen geven ?

Dat iedere vrouw het waard is om zo een proces door te gaan.                               Vrouwen zijn geneigd om altijd te geven, maar het mooiste wat je kunt worden is ……. JEZELF

 

 

Neem eens kijkje op mijn website: www.desiderata-coaching.nl

 5. Heb je nog dromen/toekomstplannen ?

Ja ik hoop echt dat ik een heleboel mensen kan helpen om de rommel uit het verleden op te ruimen zodat ze niet meer altijd een rugzak met bagage meedragen maar vrij kunnen leven en gelukkig zijn en kunnen beantwoorden aan het doel wat God voor hun heeft.

Als je altijd stenen meesjouwt kom je aan een heleboel niet toe omdat je daar je vracht al aan hebt.

 

Ook zou ik graag in de toekomst vrouwendagen organiseren om bv met hun de liefdestalen test, de DISC te doen. Om ze te leren “wie ben je, waar zitten je valkuilen, waar zitten juist je sterke kanten, welke dingen moet je delegeren omdat je daar veel te veel energie in steekt, en hoe ze dit kunnen toepassen in hun eigen situatie. Met kleine toepassingen kun je al grote dingen veranderen.

 

Wat me ook heel mooi lijkt is om kleine teams te coachen hoe ze het beste kunnen samenwerken en echt als team te functioneren. De 1 heeft die persoonlijkheidssterkten en de ander weer andere. Om ze hierin te begeleiden en ze te leren hoe ze elkaar kunnen aanvullen.

6. Kan ik ook naar je toekomen zonder dat ik problemen heb vanuit het verleden ?

Ja zeker. Je kan bv. ook de vraag hebben “Ik ben eigenlijk mijn werk wat beu of mijn kinderen zijn groter en ik heb nu tijd om iets te gaan ondernemen, maar ik heb niet zo’n idee wat”.

Daar is deze methode ook voor, want we kunnen ook met de testen uit het boek en het motivatieplan aan de slag om te kijken wat je sterke en minder sterke kanten zijn, wat je interesses en doelen zijn.

"Het is een investering in jezelf"


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Dave
een jaar geleden

Mooi interview Annet!!