Sewing Two - Lilian en Nienke

Gepubliceerd op 2 april 2021 om 14:29

Sinds november heb ik een Instagram account genaamd @88stitchess. Via dat account leerde ik de sewingcommunity kennen.  En zo dus ook Lilian en Nienke. Ze naaien allebei in hun eigen stijl de mooiste en leukste kleding. Maar daarmee inspireren ze mij niet alleen. Sinds november 2020 hebben ze de 1ste Nederlandse Naaipodcast opgestart. Genaamd Sewing-Two. Ik ben een trouwe luisteraar van hun podcasts. Het is een gezellig half uurtje waarin elke keer een ander thema centraal staat, je van alles leert en soms ervaart "oh ik ben niet de enige die dat wel eens heeft". Vooral het onderwerp #sewingfaults was leuk om te beluisteren.    

Ik wens jullie veel lees en vooral luister plezier toe. 

Lilian en Nienke bedankt dat ik jullie mocht interviewen!  

Wij zijn Nienke en Lilian. Op Instagram bekend als Nie Nie Sewing en Handmade by LiL. En saampjes zijn wij Sewing Two.                                          Op onze instagram pagina’s delen we onze maaksels en hopen we anderen te inspireren. Als Sewing Two maken we een 2 wekelijkse podcast over alles wat met naaien te maken heeft.

                                                                                                                                                                                                              Bekendmaking Sewing Two met champagne !

 

Links is Lilian <---->  Rechts is Nienke

Wat was jullie drijfveer om met Sewing Two te beginnen ?

Beiden deelden we al graag onze naai-avonturen via instagram en blogs. Lilian miste daarnaast een leuke Nederlandstalige podcast over naaien. Zo is het idee ontstaan om er zelf één te maken. Echt in de trant van ‘misschien moeten we die dan zelf maken’? En nu nog geen jaar later staan er een stapel podcasts online en hebben we nog stapels plannen.

 

Een greep uit de 14 podcasts die nu online staan.

Wat vind je het allerleukste om te doen ?

Naaien! En kletsen over naaien, lezen over naaien, patroontjes uitzoeken, stofjes kopen, naai-accounts volgen, patronen zelf tekenen, een podcast maken over naaien en nog meer naaien 😊.

Daarnaast is Nienke een fanatieke sporter en LiL een fanatiek kampeerder. Dus er zijn heus nog andere dingen waar we over kunnen praten 😉

 

De eindejaars borrel in natuurlijk een eigen genaaide outfit.

<---- 

Wat zou je aan de lezers mee willen geven ?

Geniet vooral van het zelf maken van iets moois en van de gezelligheid van de sewingcommunity!                        Daar is zoveel gezelligheid en inspiratie te halen!

 

"Als eerste staat op ons verlanglijstje om

Sewing Two Sewing Days

te gaan organiseren"

Hebben jullie nog dromen/toekomstplannen ?

Stapels plannen! Als eerste staat op ons verlanglijstje om Sewing Two Sewing Days te gaan organiseren. Zodra Corona het toe laat gaan we dat oppakken.  We kunnen niet wachten om met een groep gezellige naaisters een hele dag achter de machine te kruipen!

Neem eens een kijkje op hun Facebook en Instagram account en ......

vergeet zeker niet om de podcasts te beluisteren op Soundcloud of Spotify.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Wilma
een jaar geleden

Leuk interview!