Madona Koetsritten - Nannie Zandee

Gepubliceerd op 2 juli 2021 om 14:53

 

 

 

 

 

Nannie ken ik al jaren via onze kerkelijk gemeente. Tijdens de jaarlijkse actiedag van de kerk is ze ook altijd aanwezig met haar Fries en kan je mee met een ritje in haar prachtige koets.

 

 

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<

Is het geen plaatje ?

Hieronder lees je dat dit altijd Nannies droom was.

1. Vul aan:

Ik ben ....Nannie Zandee en woon in Oostdijk.

 

2. Wat was je drijfveer om met Madona Koetsritten te beginnen ?

Als kind was mijn droom al om met dieren te werken, maar ik kwam er later ook achter dat dit best even een zoektocht is welk werk je dan kan gaan doen. Omdat ik graag ook jong moeder wilde zijn was leren voor dierenarts bijvoorbeeld niet zo goed te combineren.

Tegelijk had ik als 15 jarige een plaatje in mijn hoofd van een Fries voor de koets en dat wilde ik ooit ook hebben. Maar op dat moment had ik een Haflinger en geen koets. Een paar jaar later had ik wel een fries, maar deze leek me niet geschikt voor de koets, dus die verkocht ik weer. Toen kwam Dora op mijn pad. Daarmee ben ik een mencursus gaan doen, bij Menpark Den Hil, en heb ik mijn menbewijs gehaald. Zij blijkt dus wel heel geschikt! Koetsrijden zag ik toen nog helemaal als hobby en zag er niet direct werk in. Tot ik weer wat later mensen tegen kwam die dit wel als werk deden. We zijn toen samen gaan werken en werden Jomar Koetsritten. Dat was een hele gave tijd met veel trouwerijen en ritten door steden als Rotterdam en Breda. We hadden toen veel te bieden omdat we veel koetsen hadden en 3 paarden. Helaas zijn zij gestopt ivm ziekte en ben ik alleen verder gegaan en daardoor ook wat beperkter. Maar op deze manier werd mijn hobby mijn werk.

 

 

 

 

 

 

 

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Dora wordt opgehaald uit de wei.

 

 

 

   Nannie:  

"De natuur heeft nooit haast

en

toch is alles op tijd"

3. Wat vind je het allerleukste om te doen ?

Het soort rit maakt me niet zoveel uit. Het mennen en op pad zijn met Dora vind ik gewoon heel leuk om te doen. De meest ideale situatie is een graad of 23, beetje wind, veel zon en vooral het blij maken van mensen en kinderen.

Nannie haar dochter helpt altijd mee met optuigen  **********  Zelfs de hoefjes staan netjes in het vet. 

4. Wat zou je aan de lezers mee willen geven ?

Tja, lastige vraag…
Ik ben een natuurmens en zou zeggen geniet daar vooral veel van! In deze tijd waarin veel dingen snel en gehaast zijn is de natuur een extra groot geschenk. De natuur heeft nooit haast en toch is alles op tijd. Het rijden met een koets past eigenlijk niet zo goed in deze tijd, maar is misschien juist daarom zo waardevol. Het geluid van de hoefijzers… het langzame tempo..de tijd om de omgeving in je op te nemen….het lijken mij de goede ingrediënten voor een ontspannen moment.

 

5. Heb je nog dromen/toekomstplannen ?


Veel! Als ik die allemaal nog waar kan maken word ik wel 200…

Maar wat de koetsen betreft…als de kinderen straks wat ouder zijn hoop ik meer ritten te gaan rijden.

Met 2 span rijden is echt heel mooi en hebben we in de tijd van Jomar Koetsritten ook gedaan. Een droom is wel dat mijn dochter het zo leuk vindt dat ze zelf ook een Fries wil en dat we op die manier met 2 paarden gaan rijden.  

 

 

               

 

 

 

 

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Betrouwbare, lieve Dora.

Je kon goed zien dat ze ervan genoot om voor de koets te lopen.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.