Zeeuws Genieten bij Iris - Iris Goud

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 20:03

Eind december reed ik naar Waarde en was ik te gast in de eterij Zeeuws Genieten van Iris Goud.

Iris ken ik al sinds 2012. In die tijd had ik samen met mijn zus de webwinkel "het Sfeer Atelier " en stonden we ook regelmatig achter een kraampje om onze spullen te verkopen. Zo ook op de kledingbeurs van Iris destijds. 

Omdat ik haar een boeiend persoon vind mocht ze niet ontbreken op mijn lijstje van "te interviewen".

 

 

Neems eens een kijkje op haar website:

https://zeeuwsgenieten.com/

1. Vul aan:

Ik ben Iris Goud, getrouwd met Lau en samen hebben we 3 kinderen. Tom, Noortje en Femke.

We hebben een fruitteeltbedrijf (Zeeuws Goud) + eterij en camping Zeeuws Genieten.

2. Wat was je drijfveer om destijds met Zeeuws Genieten te beginnen ?

23 jaar ben ik juffrouw in het basis onderwijs geweest. Ondertussen zat ik ook in het bedrijf van mijn man en kookte ik alle jam (dit verkochten we in een stalletje langs de weg) en deed de personeelsadministratie.

(De verkoop van de jam is inmiddels flink uitgebreid en wordt verkocht in o.a. Landwinkels.  De jam is een eigen recept en wordt nog steeds zelf gemaakt. Het hele gezin helpt tijdens het koken mee. )

 

In januari 2018 ben ik gestopt op school. Ik had al een poos zin om iets anders te gaan doen. Omdat koken mijn passie is organiseerde ik al geruime tijd aanschuiftafels in de “Jachthut”. Het werd steeds drukker met aanvragen voor etentjes en feestjes dat we dachten  “zullen we dit bij het bedrijf trekken ?”.  Handig maar ook een goeie aanvulling en afwisseling.            Toen kwam er een stuk grond vrij tegen over ons perceel. We besloten om eerst een minicamping te beginnen.  

 

De stap naar de Eterij was groot. Hieraan vooraf ging een bijzonder verhaal.

Op een zondag kwam er een vrouw langs. Zij vertelde: 27 jaar terug heeft God me laten zien dat op deze plek een bedrijf zou komen dat tot eer van Hem zal wezen. Ik stond helemaal perplex. Ik kende de vrouw vaag, maar zij wist niets van onze plannen.

Omdat we plannen hadden voor de eterij, maar nog niet waren gestart en ik ook echt bezig was met wat wil God dat ik doen zal, was dit een grote bevestiging van God voor ons. Daarna zijn we begonnen met de bouw. Februari 2019 was de bouw klaar en zijn we na veel schilderwerk in april 2019 open gegaan !

 

De eterij met gezellige bar en tafeltjes

3. Wat vind je het allerleukste om te doen ?

Wat is dit een lastige vraag, want ik vind zoveel leuk.

Als ik nou in mijn 1tje in de keuken sta en bezig ben met taarten bakken en lekkere dingetjes voor een high-tea te maken dan geniet ik wel enorm. Dat vind ik wel super leuk om te doen. Op het gemakje lekker bakken. Helaas komt dit door de drukte niet meer zoveel voor. Meestal heb ik wel iemand in de keuken die me helpt en bak je de taarten niet meer helemaal zelf.

 

Wat ik ook erg leuk vind is organiseren. Het is geweldig als ik een telefoontje krijg van “we zoeken een locatie voor een zomer-tuinconcert “. Dan denk ik meteen “ Yes, kom maar op”. Zorgen dat iedereen het naar z’n zin heeft - hapjes, drankjes en gezelligheid- dat is wel iets voor mij.

 

Iris hoeft niet lang na te denken over wat ze nog meer leuk vind: De aanschuiftafels…

Ik kook dan 2 a 3 gerechten. Grote schalen met eten op een lange tafel waar ze allemaal aanschuiven. Vooral die lange tafel is erg gezellig. Helaas kan dat al even niet meer i.v.m. de corona regels. Maar als alles op tafel staat dan ga ik er gezellig tussen zitten en eten we met z’n allen. Als ik weet dat de toetjes in de keuken al klaar staan, dan is het voor mij echt ontspannen meeeten  Gesprekken ontstaan vanzelf. Van allerlei soorten mensen- bv Nederlanders, Duitsers - tussen elkaar. Aan gesprek geen gebrek. Het lukt altijd. Van te voren weet men niet bij wie je aan de tafel zit. Want het aanschuiven van de tafel is op volgorde van binnenkomst.

Wat een plaatje deze taart.

Dat Iris graag taarten bakt is te zien , want de taarten zijn prachtig afgewerkt.

 

 

 

 

Recepties, high-tea, aanschuiftafels.               

Iris draait haar hand er niet voor om...

 

 

 

 

Wist u dat ze ook een afhaalservice voor taart en high-tea heeft ?

4. Wat zou je aan de lezers mee willen geven ?

Gebruik de talenten die je hebt. Of je dat nu thuis, op je werk of in je hobby doet, je haalt er zoveel voldoening uit. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, dat zal niet iedereen lukken maar zorg wel dat je een hobby hebt. Denk niet dat je niks kan, want dat is niet waar. Iedereen heeft iets wat hij goed kan en leuk vind. Ga ontdekken wat je goed kan. Soms zit het in de hele kleine dingen. Het is juist waar jij goed in bent dat je daar een stukje van jezelf in legt. En dat doet iets met mensen.

Als je je talenten in zet dan doet dat eigenlijk altijd wat.

Zomer-tuinconcert 

Overheerlijke salades

 

 

 Vrijdag en zaterdags Drive-in met heerlijke pizza, snert, braadworst en warme chocolademelk  -->

5. Heb je nog dromen/toekomstplannen ?

Poe. Mijn droom was altijd verhuizen naar Zuid-Frankrijk. Een B&B en goeie aardbeien verbouwen, want die hebben ze niet in Frankrijk 😊.

Op het moment heb ik niet echt een droom. Ik ben nu net bezig met mijn droom denk ik.

De camping wat meer uitbreiden zou ik nog wel willen. Dezelfde veldjes maar meer staplaatsen. Bijvoorbeeld met huisjes of stacarvans. Geen joekels grote camping maar iets meer dan een mini-camping mag wel.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.