de Stoffenkantine - Petra Sinke

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 10:51

Voor mijn tweede interview ging ik langs bij Petra Sinke van de Stoffenkantine te Krabbendijke. De stoffenwinkel waar ik als eerste langs ga en dicht bij mijn woonplaats is. Het is er altijd gezellig. Petra verkoopt mooie kwaliteitsstoffen en ook niet onbelangrijk: je bent altijd welkom voor een praatje met een kopje koffie of thee. Zeker een aanrader voor als je in Zeeland woont of als je verder weg woont bezoek eens de website

  Mini Interview -de Stoffenkantine-

  1. Vul aan:

  Ik ben Petra Sinke, getrouwd met Johan en samen hebben we 4 kinderen. Ik heb een stoffenwinkel genaamd de Stoffenkantine. Het is een webshop en showroom in de loods van mijn man.

  Toen ik begon was de showroom 25 m2. Nu zitten we op 50 m2.

   

  1. Wat was je drijfveer om destijds met de Stoffenkantine te beginnen ?

  Toen de kinderen nog een stuk kleiner waren liep ik al rond met gedachten als “een creatieve ruimte met een grote tafel waar iedereen aan kan zitten, stofjes verkopen en naailes in de winkel, creatief bezig zijn met anderen”. Maar de tijd was nog niet rijp. De kinderen waren nog te klein.

  Toch bleef het kriebelen. N.a.v. een stoffenparty van Droomstoffen hier op het dorp kreeg ik de gedachte “hier op het dorp is daar zeker animo voor”. 

  Dit gedeelte in de loods stond altijd leeg. Een vriendin spoorde me aan om dit echt te gaan doen! Zo zijn we rond de kerst gaan brainstormen en gingen we al vrij snel aan de slag met verf en kwast EN stofjes inkopen.

  Afgelopen februari is het 3 jaar geleden dat de Stoffenkantine geopend werd.

   

    

  1. Wat vind je het allerleukste om te doen ?

  Contact met de mensen vind ik het allerleukste. Daar leef ik op. In de lockdown tijdens de Corona tijd mistte ik dit het allermeeste.

  Drukte tijdens de openingsuren is heel gezellig. Maar die rustige momenten met een paar klanten die even komen zitten aan de tafel met een theetje erbij en hun verhaal doen, (ook de onderlinge gesprekken tussen de klanten) geven mij misschien nog wel meer voldoening dan een hele drukke verkoopweek !

   

   

  1. Wat zou je aan de lezers mee willen geven ?

  Geniet van je hobby en laat het ook echt je hobby zijn. Zorg dat je geen druk krijgt om aan al je ideeen van je naailijstje te voldoen.

  Voel je vooral ook echt welkom als je naar de winkel toekomt. Wees jezelf en kom relaxed winkelen.

   

  1. Heb je nog dromen/toekomstplannen ?

  Nee niet direct. Ik ben daar niet echt mee bezig.  Ik leef met de dag en geniet van elke dag.

  Zo doorgaan zoals het gaat en de tips die ik krijg van mensen evt. in de praktijk brengen. Als de tijd daar is de openingstijden misschien uitbreiden. Het sociale, creatieve plaatje voor ogen te blijven houden.

  Elke ochtend ben ik weer benieuwd wat de dag me zal brengen.

   

   


  «   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.